top of page
Waterpolo_9_edited.jpg

Waterpolo

Welkom bij de afdeling Waterpolo van Houtrib vereniging

Onze waterpoloafdeling speelt al ruim 50 jaar waterpolo in Lelystad. Op dit moment zijn we met 7 verschillende teams actief in regio Oost. De thuiswedstrijden van de Houtrib worden gespeeld in zwembad de Koploper.

 

Wat is waterpolo?Waterpolo is een soort handbal in het water en wordt gespeeld gespeeld in een diep bad van 25 meter lang en meestal 15 meter breed. Je speelt met twee teams, 7 tegen 7, tegen elkaar en je probeert zoveel mogelijk doelpunten te maken in het doel van de tegenstander.Wat maakt waterpolo zo verschillend? Het wordt gespeeld in het water, wat het moeilijk maakt voor de scheidsrechter om precies te zien wat er gebeurt. Spelers gebruiken subtiele duwtjes en houden zich aan elkaar vast om hun positie te verbeteren. Terwijl dit volledig vreemd is bij de meeste sporten. Kleine af-duwtjes en na-duwtjes spelen een rol in het waterpolo.

 

Waterpolo staat bekend als “harde” sport, maar dit is zeker niet het geval. Hieronder een aantal waterpolo weetjes:

Waterpolo speel je met 6 veldspelers en 1 keeper.
Waterpolo is voor jongens én meisjes.
Een wedstrijd in de eredivsie duurt 4 x 8 minuten. Bij de jeugd speel je maar 4 x 5 minuten.


Je traint 2-3x per week bij de Houtrib.

Denk je dat waterpolo jouw sport is maar wil je meer informatie of wil je eens komen kijken of een proefles meedoen? Neem dan contact met ons op via Contactformulier.

Onze Teams

bottom of page