top of page

Nieuwsbrief

Bijgewerkt op: 25 jul. 2023In deze nieuwsbrief:


- Nieuwe bestuursleden stellen zich voor

- Nieuws vanuit de afde lingen

- Exemplaren van de jubileumuitgave 50 jaar De Houtrib nog beschikbaar

- Nieuw pasmoment clubkleding

- Onderzoek onder de leden van De Houtribte voegen en je blog op te maken.Van de voorzitter:


Beste leden,

Als eerste wil ik graag Kees-Jan, Mariska en Rutger bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Ook wil ik namens het bestuur nogmaals Arnout de Vries bedanken voor zijn inzet voor de vereniging. Op het feest ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum heeft hij reeds de Loek Spel ere-schaal mogen ontvangen uit handen van Loek Spel. Verder wil ik alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de club van harte bedanken voor het afgelopen jaar. Vanaf 23 november hebben wij een nieuw bestuur gekregen, deze bestaat nu uit Hans, Wouter, Stanislav, Chris en ondergetekende. Ik zal mij even voorstellen als dit nodig is. Ben reeds betrokken bij de club vanaf mijn 4de en met een korte tussenpauze van een jaar of 13 ben ik rond mijn 30ste weer bij de Houtrib gaan Waterpoloën en doe dit nu nog steeds. In het bestuur hebben we nog twee nieuwe leden gekregen; Chris, coach en trainer van ons 017 team. Stanislav als betrokken ouder met een zoon die ook waterpolo speelt.

Sportieve groet Jan-Willem


Even voorstellen:

Tijdens de laatste ALV ben ik aangenomen om deel te nemen aan het bestuur van De Houtrib.

Samen met Jan Willem, Hans, Wouter en Stanislav gaan we aan het werk om deze mooie club te leiden. Een mooi team met ervaring vanuit onze achtergronden.

Iets over mijzelf?

Naast trainer en coach van ons onder 17 team ben ik getrouwd en hebben wij samen drie dochters en een zoon. De dames zijn ver van een waterrat, onze zoon is daarentegen een grote liefhebber van onze waterpolo sport en verdedigt het doel van het onder 17 team.

Ik ben met waterpolo op 10 jarige leeftijd begonnen en heb tijdens mijn actieve carrière in verschillende teams gespeeld op redelijk niveau. Op mijn 24e gestopt, geen tijd en vooral geen zin meer. De combinatie van drukke baan en niet meer 100% kunnen geven speelde daar de belangrijkste rol in.

Ik heb zo een 17 jaar in het buitenland gewerkt en sinds 2015 met ons gezin weer teruggekeerd naar dit kikkerlandje. Mijn werk? Ik zit in directies van een aantal buitenlandse organisaties, van de oliesector tot hernieuwbare energie en van productie van groenten tot aan de logistieke processen die hierbij noodzakelijk voor zijn. Mijn kantoor is in Lelystad en vandaaruit stuur ik de organisaties binnen mijn kennisgebied aan. In het kort? Gewoon lekker druk met elke dag weer wat anders.

Het besturen van een vereniging is iets waar ik nieuw in ben, procesmatig loopt dat iets anders dan het bedrijfsleven. Toch wil ik via mijn kennis en kunde proberen structuur en organisatie in te brengen. Dat zal niet altijd makkelijk zijn, maar toch ga ik er mee aan de slag.

Mijn keuze om mij als bestuurslid aan te bieden ging niet over 1 nacht ijs, wetende dat mijn stijl van acteren niet zo maar overeenkomt met wat een vereniging verlangt. Directheid, snelle oplossingen bedenken, proactief zijn is iets wat mensen vreemd kan overkomen. Alles bekijkend, met tegenstemming van mijn zoon, heb ik besloten deze uitdaging te aanvaarden.

Ik ben dus geen “vrijwilliger”. Want ik neem deze taak niet vrijwillig. Ik doe het omdat ik niet iemand ben die vrijwillig zaken doet. Ik doe het omdat ik mogelijkheden zie, als team, de Houtrib 3.0 te creëren. Iets moois neer te zetten. Maar vooral om de jeugd aan het sporten te krijgen, en dan het liefste natuurlijk waterpolo of synchroonzwemmen. Hoe dit vorm te geven zullen we samen binnen het bestuur bespreken.

Vrijwilliger zijn, zoals het algemeen toch genoemd wordt, is in mijn opinie iets waar we als leden allemaal mee bezig moeten zijn. Het is een onderdeel van het verenigingswezen. Natuurlijk zijn er mensen die hierin meer passie hebben dan anderen, dat is prima. Maar ik vraag de leden (en de ouders van de jongste leden) toch eens mee te denken om ook eens dienend te zijn. Al neem je de taak op je als materiaal onderhoud, al doe je een taak als official bij wedstrijden of help je bij een toernooi. Onthoud dat het voldoening geeft.

Tot slot? Ik ben mijn uitdaging aangegaan, met passie. Ik weet dat mijn collega’s dezelfde passie hebben. De Houtrib 3.0, de nieuwe fase. Lerend van versie 1 en 2, met behulp van fouten versie 3 opzetten.

Mocht je vragen hebben over of ideeën hebben voor de club? Ik ben aanspreekbaar en hoor graag. Ik beloof feedback!

Vr gr Chris Vos


Van de afdelingen:


Waterpolo:

Inmiddels zijn de competities voor alle teams al weer een aantal weken onderweg en wordt er fanatiek deelgenomen aan de trainingen en de wedstrijden. De dames van De Houtrib vormen een combinatieteam met dames van Deltasteur uit Kampen en draaien mee in de middenmoot van de 2e klasse district.

Het team van onder 11 staat ongeslagen bovenaan in de competitie en met nog 4 wedstrijden te gaan zijn ze bijna kampioen!

Het team van onder 13 staan op een mooie 2e plaats in de competitie, zit er met ook nog 4 wedstrijden te spelen misschien nog een stunt in?

De jeugd van onder 17 beleeft ook een spannende competitie. Zij staan 2e, maar hebben 2 wedstrijden minder gespeeld dan de nummer 1. Wanneer zij blijven winnen zoals afgelopen zaterdag, zou de wedstrijd op 11 maart tegen de huidige nummer 1 wel eens cruciaal kunnen zijn, komt dat zien!

Heren 2 heeft een aantal nieuwe (oud)leden weer terug en draait mee in de middenmoot van de 4e klasse district.

Heren 1 heeft zich inmiddels veilig gespeeld in de 1e klasse district. Een solide plek in de middenmoot moet haalbaar blijven dit seizoen.

Een aantal heren speelt in een combinatieteam met de Woelwaters uit Harderwijk. Deze talenten draaien mee in de top 3 van de 1e klasse, een kampioenschap behoort nog tot de mogelijkheden.


Wedstrijdverslag waterpolo O17


Zaterdag 16 december speelde het onder 17 team tegen de Rijn uit Wageningen. Het leek een spannende wedstrijd te worden, de nummer 3 tegen ons als nummer 2. We begonnen goed en overrompelden de Rijn in het eerste kwart. Een gemakkelijke 4-0 leek de opmaat naar weer een grote overwinning. Het tweede kwart liep wat stroever, de tegenstander begon weerstand te geven door een behoorlijk fysiek spel, toch maakten we nog drie doelpunten en stonden we zo maar 7-0 voor.

In de derde periode liet de scheidsrechter de wedstrijd ontaarden en was de aandacht meer op de tegenstander dan op het spel, grove overtredingen werden niet bestraft. We waren hierdoor niet meer in staat om ons eigen spel te spelen. Het resultaat was dat de Rijn terug kon komen tot 8-2.

Tijdens de wissel naar het vierde kwart was er een kort overleg met de scheidsrechter om de veiligheid van het spel te behouden. Justin van Dijk was uit de wedstrijd geschopt door een tegenstander, de emoties liepen naar een te hoog niveau.

In de hoop dat het spel wat beter geleid zou worden kwamen we helaas bedrogen uit. Na nog een paar vervelende acties was Koen Schippers het zat, zijn commentaar leverde hem een “uit met vervanging” op wegens kritiek op de scheidsrechter. Iets wat door ons als team management niet geaccepteerd wordt, respect voor de wedstrijdleiding is onze norm. Toch was het begrijpelijk dat deze emotie naar boven kwam. Coach Chris reageerde naar de scheidsrechter dat de reactie een gevolg was van het continueren van grof spel door de tegenstander, hij mocht zich melden bij de scheidsrechter en kreeg een gele kaart voor het aanspreken van de scheidsrechter over het feit dat de wedstrijd fysiek uit de hand liep zoals gewaarschuwd.

Toch slaagden wij als team de wedstrijd met 9-4 te winnen! Met als bijzonder detyail dat Nick Brom het 100e doelpunt van het seizoen heeft gemaakt. We zijn nog steeds ongeslagen.

14 januari mogen we naar de huidige koploper, winnen we deze dan hebben we goede hoop dat we het seizoen als eerste kunnen eindigen.

We hebben lessen geleerd naar aanleiding van deze wedstrijd, laat je niet imponeren door een tegenstander. Speel je eigen spel en voer de opdrachten uit. We zijn een mooi team, werken aan weerstand is de opdracht voor 2023. Kom kijken bij onze wedstrijden en geniet van hun spirit.

Namens Chris, Martin en Thiery.


Synchroonzwemmen


Na een heerlijke 2 weken vakantie zijn we dit jaar weer lekker gestart. We zijn druk bezig met de muzieknummers er in te krijgen bij de dames. De eerste uitvoeringswedstrijd is namelijk al in april gepland dit jaar.

Op dit moment hebben we 26 actieve leden. Hopelijk komt hier langzaam aan weer nieuwe aanwas bij.

Planning wedstrijden:

4-2-23 Techniek Age 1,2 Junioren, Senioren

11-2-23 Techniek MiniBeat

1&2-4-23 NJK

15-04-23 Uitvoering MiniBeat

22-04-23 Uitvoerding Interregio Age 2 en Senioren

03-06-23 Uitvoering Age 1 en Junioren

10&11-06-23 SynchroBeat - Age 1,2 Junioren, Senioren - Combo

17-06-23 Uitvoering Age 2 en Senioren

24-06-23 Techniek Age 1,2 Junioren, Senioren

1&2-07-23 Fryslan Open - Masters

16-07-23 Slotshow


Het inschrijven van de meiden voor wedstrijden gebeurt met veel aandacht en zorg. We merken dat leden vaker afzeggen en dit doen als de inschrijvingen al gedaan zijn. Aan het begin van het seizoen zijn de data bekend voor alle wedstrijden, geef op tijd door dat je niet mee kan via synchroonzwemmen@houtrib.nl. Inschrijvingen zijn 5 weken van te voren, dus graag voor die tijd zelf doorgeven per mail. Anders zijn wij genoodzaakt hier kosten voor te rekenen (€4,- per afmelding).


Op dit moment is er een zwaar tekort aan juryleden. Helaas op een eerdere oproep om aan te melden is er geen gehoor gekomen. Dit houdt in dat het KNZB - District mogelijk wedstrijden gaat annuleren. Geen juryleden, geen wedstrijden.

We willen graag hierbij nogmaals een oproep doen aan ouders die toch mee gaan naar de wedstrijden om zich aan te melden voor hulp. Het zou zo zonde zijn als er geen wedstrijden meer gezwommen kunnen worden. Punten opschrijven aan de jurytafel zou al enorm helpen!


Jubileum Magazine


Zoals bij velen bekend is, is er ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van onze vereniging vorig jaar een jubileum magazine gemaakt en verspreid. De uitgave geeft een overzicht van vijftig jaar Houtrib middels stukjes tekst en foto’s uit het verleden en een kleine twintig weergaven van gesprekjes met mensen die in die vijftig jaar intensief bij de vereniging betrokken waren.

De verspreiding van het magazine heeft op verschillende wijzen plaatsgevonden o.a. middels een intekenlijst bij de feestavond eind november 2022.

Er zijn nog enkele exemplaren voor belangstellenden beschikbaar. Voor een vergoeding van 5 euro kunt u een exemplaar in bezit krijgen (zolang de voorraad strekt).

Om een jubileum magazine te krijgen kunt mailen naar karel@wethmar.nlClubkleding


Er bestaat weer de mogelijkheid om clubkleding van de Houtrib te bestellen via de site: https://avd-sports.nl/de-houtrib-clubkleding-pagina/. Hier kun je je eigen maat doorgeven. Mocht je de clubkleding eerst willen passen, dan kan dit op 19 februari tussen 9 en 12 uur in de Koploper.


Onderzoek


70 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page