• Wedstrijdzwemmen algemeen

   

  Alle zwemmers worden in verschillende leeftijdsklassen ingedeeld door de KNZB, dit verschuift bij het begin van elk seizoen. Hier vind je de actuele indeling.

  Junioren en jeugd zwemmers trainen 3 tot 4 keer in de week. De trainingen vinden plaats op dinsdag- woensdag-, donderdag- en vrijdagavond. In welke groep je zwemt en welke trainer aan jouw baan staat is afhankelijk van jouw niveau. De trainingen bestaan uit water- en landtraining.

  De trainers

  Onze trainers staan allemaal vrijwillig aan het bad om de zwemmers training te geven. Onze trainers zijn enthousiast, gemotiveerd en hebben, indien noodzakelijk op kosten van de vereniging, een trainerscursus gevolgd.

  De wedstrijden

  Als junior en jeugd zwemmer, neem je deel aan competitiewedstrijden in voornamelijk de regio Flevoland, Overijssel en Gelderland. Afhankelijk van je niveau en hoe snel je op de diverse afstanden en slagen bent, kan je je, door het halen van de door de KNZB vastgelegde limieten, kwalificeren voor regionale kampioenschappen maar ook voor Nationale kampioenschappen.