• Wedstrijdzwemmen

  Wordt jij de nieuwe Sebastiaan Verschuren of Femke Heemskerk?

  Wedstrijdzwemmen is in eerste instantie een puur individuele sport. Je zwemt wedstrijden om vooral de strijd met jezelf aan te gaan en iedere keer weer te proberen sneller te zwemmen dan voorheen. Pieter van den Hoogenband zei ooit dat wedstrijdzwemmen eigenlijk niets meer is dan "zo hard mogelijk door een bak water raggen".

  Dat is natuurlijk een iets te simpele voorstelling van zaken. Het komt aan op de combinatie van techniek, conditie, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Dit zijn daarmee gelijk de belangrijkste aandachtsgebieden tijdens de trainingen.

  Naast het individuele karakter is wedstrijdzwemmen zeker ook een teamsport. De Houtrib doet namelijk mee aan verschillende regionale en nationale competities en de gezamenlijke resultaten bepalen hoe goed we het als vereniging in de competitie doen.

  Wanneer je wilt gaan starten met wedstrijdzwemmen dien je in het bezit zijn van de zwemdiploma's A, B en C. Voordat je je definitief inschrijft als lid van de vereniging mag je 4 keer gratis komen meetrainen.

  Vanaf je 6e verjaardag mag je meedoen aan wedstrijden.

   

  De zwemmers worden in verschillende klassen ingedeeld door de KNZB, dit verschuift bij het begin van elk seizoen. Hier vind je de actuele indeling.

   

  Indeling trainingsuren

  Aan het begin van elk seizoen wordt op basis van leeftijd en KNZB niveautijden vastgesteld hoeveel uren per week iedere zwemmer kan/mag trainen en op welke dagen/tijden. Hierbij proberen de trainers een zo maximaal mogelijke bezetting van het bad te realiseren. Er kan daarom alleen getraind worden op de dagen waarop je bent ingedeeld! Elke zwemmer krijgt deze baanindeling aan het begin van het seizoen gemaild.