• Voor wie?


  Synchroonzwemmen, is een sport waarin de combinatie van muziek, lenigheid, gratie, en techniek centraal staan. Ballet met als podium het zwembad.  Voor de deelnemers - meestal dames en meisjes -  komt daar veel voor kijken. Je moet met anderen, net zoals bij ballet op muziek bepaalde kuren uitvoeren. Dat betekent bij synchroonzwemmen, muzikaliteit in de zin van ritme en maat, lenigheid en het beheersen van zwemslagen. Daarnaast moet je een flink uithoudingsvermogen ontwikkelen. Er wordt veel gevraagd. Dat betekent dus veel trainen.

  Synchroonzwemmen vindt ook in wedstrijdverband plaats. Dat vraagt om een bepaalde gezamenlijke inzet. Succes betekent trots voor de zwemclub en plezier voor jezelf.  Maar even belangrijk is, dat je de toeschouwers laat genieten van de zwemkunst.

  Synchroonzwemmen betekent dus sportiviteit, publiek verwennen met de kunst van gracieus zwemballet en het draagt tevens bij aan de fysieke conditie en daarmee de gezondheid van de zwemsters.

  Wanneer je meer wilt weten over synchroonzwemmen en alles wat daarbij komt kijken, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Ook bestaat er de mogelijkheid om proeflessen te volgen zodat je een goed beeld krijgt van alle facetten van Synchroonzwemmen. De contactgegevens van het secretariaat zijn synchroonzwemmen@houtrib.nl

  Benieuwd naar de laatste nieuwtjes en updates? bekijk de Facebookpagina's van De Houtrib:

  Subsidiemogelijkheden: In de huidige maatschappij komt het regelmatig voor dat kinderen graag willen sporten, maar dat de ouders of verzorgers daar niet de financiƫle middelen voor hebben. Mocht dit ook voor u gelden, dit is niet iets waar u zich voor hoeft te schamen, u staat hierin niet alleen. Er zijn mogelijkheden om subsidie te krijgen die ervoor kan zorgen dat uw kind wel kan sporten. Vanaf 1 januari kunt u hiervoor terecht bij het jeugdcultuurfonds als u uw kind bijvoorbeeld wilt laten dansen of een instrument wilt laten bespelen. Wanneer het specifiek over het laten sporten van uw kind gaat, kunt u terecht bij het jeugdsportfonds. Informatie hierover, bijvoorbeeld over de voorwaarden waaraan u dient te voldoen of de manier waarop u een aanvraag kunt doen, kunt u vinden via de onderstaande websites. Heeft u specifieke vragen, dan kunt u deze stellen aan de contactpersoon voor de gemeente Lelystad, mevrouw Annemarie Voogt, haar e-mailadres staat onderaan vermeld.

  Veel succes hiermee en wij zien uw kind graag bij ons in het zwembad.

  Jeugdcultuurfonds

  Jeugdsportfonds

  E-mail: lelystad@jeugdcultuurfonds.nl

   

 • Oproepen

  Met ingang van 1 mei 2018 zijn wij op zoek naar een nieuwe secretaresse of secretaris. Ben je bereid om iets voor de vereniging te betekenen en heb je organisatorische vaardigheden, meld je dan aan via het onderstaande e-mailadres:

  synchroonzwemmen@houtrib.nl

  Uiteraard wordt je door de huidige secretaresse goed ingewerkt.

  Naast een nieuwe secretaresse m/v zijn we ook nog op zoek naar andere vrijwilligers. Om de meiden deel te mogen laten nemen aan wedstrijden zijn wij als vereniging verplicht om een aantal officials af te vaardigen naar die wedstrijd. Aan deze officials krijgen we een steeds groter gebrek. We zijn dus op zoek naar juryleden en andere ondersteunende taken. Ook als je daarbij zou willen helpen, meld je dan aan via bovenstaand adres, of spreek 1 van de trainers of commissieleden aan.

  Misschien nog wel de belangrijkste oproep is die voor trainers. Zoals jullie misschien al wel van jullie dochters hebben gehoord is het niet altijd mogelijk om alle groepen door een aparte train(st)er te laten trainen, omdat er simpelweg niet altijd voldoende beschikbaar zijn. Help onze meiden daarbij en meld je aan. Ook dat kan via dezelde manier als eerder genoemd.

  Wees niet bang, je komt niet onvoorbereid aan het bad te staan, de huidige trainers zullen je daar goed bij ondersteunen.

   

  Alvast bedankt, vooral namens alle zwemsters.