top of page

SYNCHROONZWEMMEN

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content.

SYNCHROONZWEMMEN

Synchroonzwemmen is prachtig om naar te kijken! Veel mensen zijn onder de indruk van de sierlijke bewegingen die in het water worden gemaakt. Ballet met als podium het zwembad.

Het is een teamsport waarbij het belangrijk is dat de bewegingen van de teamleden synchroon en op de maat van de muziek gaan. De sport kan solo, als duet, als groep uitgevoerd worden. Het is eigenlijk de perfecte combinatie voor mensen die van dansen en zwemmen houden. Er is kracht, ritmisch gevoel, lenigheid en conditie vereist om de uitvoeringen tot stand te laten komen.

Synchroonzwemmen is een sport waarin de combinatie van muziek, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en techniek centraal staan. Voor de deelnemers komt daar veel voor kijken. Op muziek worden er verschillende kuren uitgevoerd, dit kan solo, als duet en met een groep. Het is eigenlijk de perfecte combinatie voor mensen die van dansen en zwemmen houden.

Synchroonzwemmen betekent dus sportiviteit, teamsport, plezier en het draagt tevens bij aan de fysieke conditie en daarmee de gezondheid van de zwemsters. Synchroon staat voor gelijk bewegen op de muziek.

bottom of page