• Zwemles aan vluchtelingen

    De Houtrib geeft zwemles aan vluchtelingen.

    Eind 2014 kwam de vraag van Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad (VWL) of de Houtrib zwemles zou kunnen geven aan alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s) en kinderen van vluchtelingen die door VWL worden begeleidt tijdens hun inburgering. Het resultaat is dat sinds september aan een groep van ongeveer 20 kinderen en enkele volwassen les wordt gegeven. In november zijn daar nog 7 ama’s bijgekomen en er is inmiddels een wachtlijst van nog 20. De lessen worden gegeven op dinsdag- en vrijdagavond, deels in een aparte baan tijdens reguliere trainingen. De mogelijkheid bestaat om ook op woensdagavond les te geven. Badwater is beschikbaar maar het aantal lesgevers en (gediplomeerd en assistenten) is beperkt.

    Deze nieuwe activiteit van De Houtrib is vooralsnog zeer succesvol. De lesgevers ervaren het les geven als een zinvolle en leuke activiteit, de leerlingen zijn vaak erg enthousiast, hun ouders en begeleiders maken kennis met de vereniging en er komt algehele waardering voor dit maatschappelijk initiatief van de Houtrib. Voor meer info zie het menu Zwemles op deze site.